Poliţiştii nu au fost foarte blânzi cu şoferii, cu ocazia sărbătorilor. Peste 150 de permise de conducere au fost reţinute şi 24 de certificate de înmatriculare au fost retrase, în prima zid e Crăciun.

Au fost organizate 3.920 de patrule de ordine şi siguranţă publică. De altfel, au fost desfăşurate 152 de acţiuni şi s-a intervenit la 2.784 de evenimente, dintre care 2.386 au fost sesizate prin 112.

Articolul continua dupa recomandari

"În prima zi de Crăciun, poliţiştii au intervenit la peste 2.700 de evenimente la care au fost solicitaţi pentru a oferi ajutor celor aflaţi în nevoie sau pentru a menţine ordinea publică. De asemenea, poliţiştii au aplicat aproape 2.543 de sancţiuni contravenţionale unor persoane care au încălcat normele sociale şi au reţinut permisele a 158 de şoferi care puneau în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.  Aproape 8.000 de poliţişti au acţionat, la data de 25 decembrie a.c., la nivel naţional, în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice", a anunţat Poliţia Română.

Au fost constatate 535 de infracţiuni, 68 de persoane fiind surprinse în flagrant delict în urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, în ultimele 24 de ore. Au fost dispuse 13 măsuri preventive şi au fost depistate 6 persoane urmărite naţional sau internaţional.

Poliţiştii au aplicat 2.543 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 700.000 de lei, pentru neregulile constatate.

În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţiştii rutieri, au fost constatate 91 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Totodată, au fost reţinute şi 158 de permise de conducere şi au fost retrase 24 de certificate de înmatriculare.