Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă privind reglementarea activităţii platformelor de ridesharing. Maşinile celor care fac transport prin aplicaţii vor trebui maşini nu mai vechi de 15 ani, şoferii vor trebui să aibă case de marcat şi să elibereze bon fiscal şi vor trebui să facă ITP-ul maşinii la 6 luni.

Conducătorii auto vor trebui să aibă vârsta de cel puţin 21 de ani și să dețină un certificat de atestare a pregătirii profesionale pentru transportul de persoane eliberat de Autoritatea Rutieră Română şi o vechime de cel puţin 2 ani.

Articolul continua dupa recomandari

În trafic, autoturismele acceptate pe platforma digitală pentru efectuarea transportului alternativ vor avea afişat la vedere, pe parbriz în partea dreaptă jos și pe lunetă în partea dreaptă jos, un ecuson rotund pe care va fi trecut numărul de înmatriculare al autoturismului şi denumirea platformei digitale pe care este acceptat autoturismul.

Noile reglementări au fost şi motiv de proteste, în ultima perioadă. Sute de taximetrişti au cerut retragerea ordonanţei pentru că i-ar discrimina.