Tehnologia a pus stăpânire şi pe agricultură. Tractoarele anului au camere de luat vederi, pilot automat, sistem de navigaţie şi preţ de limuzină.

750 de companii din 25 de ţări îşi prezintă în România cele mai performante echipamente din domeniul agricol. "Bătălia supremă" se dă între tehnologiile de ultimă generaţie. 

Articolul continua dupa recomandari

Tractorul va merge singur pe câmp, va întoarce la capăt singur, dumneavoastră trebuie doar să fiţi pe scaunul acesta, ne propune Alexandru ANTONESE, manager de produs.

Pe display-ul din tractor pot fi setate direcţia, viteza, puterea de turaţie şi chiar punctele unde utilajul va întoarce şi va schimba brazdele... singur. Un test se poate face şi în simulator!

Un astfel de sistem porneşte de la 5.000 de euro. Şi este destinat, în primul rând, agricultorilor mari. Dar la târgul din acest an există variante pentru toţi. 

În premieră, după 15 ani de absenţă, este expus şi primul tractor sută la sută românesc. 

O concepţie proprie, un design proriu, este proprietatea noastră intelectuală şi sunt componentele fabricate în fabrica noastră, asamblate în fabrica noastră, explică Horaţiu MORARIU, directorul unei companii de tractoare.

Chiar dacă nu merge singur, tractorul românesc are aer condiţionat, comenzi automatizate, un interior spaţios şi e extrem de uşor de condus. Iar reclamă îi face chiar ministrul Petre Daea. 

După atâţia ani, iată, că merităm acum să ne bucurăm cu toţii şi să-i dăm acest culoar de apreciere. Şi când mă trezesc, şi când mă culc, şi când stau şi când merg pe stradă, mă gândesc la produse româneşti, ne mărturiseşte Ministrul Agriculturii.

Târgul agricol şi-a deschis porţile azi şi le va închide pe 4 noiembrie.