Drumul zecilor de mii de turişti spre litoral, în perioada sărbătorilor, va fi pavat cu gropi şi utilaje. Cu doar trei zile înainte de minivacanţa de Paşte, ministrul Transporturilor anunţă încă o dată marea asfaltare a Autostrăzii Soarelui. După o întârziere de şapte luni, drumul de viteză va fi reabilitat complet chiar în plină vară. Atunci când şoferii vor sta la cozi interminabile, pe şoseaua-şantier.

La fiecare câţiva metri, sunt cratere uriaşe peticite cu bitum. Capcane în care au căzut de-a lungul timpului mai mulţi şoferi. Aşa vor fi întâmpinaţi pe Autostrada Soarelui toţi cei care îşi vor petrece la mare minivacanţa de Paşte şi 1 Mai.

Articolul continua dupa recomandari

În total, 30 de kilometri de gropi peticite vor dispărea anul acesta de pe Autostrada Soarelui. Pentru tronsonul Bucureşti-Fundulea, contractul va fi semnat săptămâna viitoare. 

Nu se va circula normal nici ziua, pentru că traficul va fi închis pe întregul sens de mers spre mare, iar şoferii vor împărţi celălalt sens - şi vor circula astfel doar pe o bandă. Riscul de blocaje este mare, pentru că peste 30 de mii de maşini tranzitează zilnic Autostrada Soarelui, în sezonul estival. Nevoie de răbdare vor avea şi şoferii care merg spre litoral pentru minivacanţa de Paşte sau 1 Mai.

Situaţia critică în care se află drumul de mare viteză spre litoral durează de mai bine de 3 ani.

Paul Dorneanu, preşedintele asociaţiei "Construim România": Ar fi trebuit acum multi ani in urma sa se fi facut o reabilitare completa. Peticim gaurrile si ne pregatim pentru 1 Mai. Din pacate perioada nu este foarte bine aleasa. Am fi putut lucra anul trecut, in perioada extrasezonului.

În primăvara anului trecut, şefii de atunci din Transporturi promiteau refacerea completă a Autostrăzii Soarelui. Şantierul ar fi trebuit deschis în toamna anului trecut. După aproape şapte luni de amânări, lucrările în valoare de 20 de milioane de euro vor începe, teoretic, la începutul verii.