Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a făcut, astăzi, un anunţ important despre noua taxă auto care va fi implementată la începutul anului 2019.

Ministrul a declarat că instituţia pregăteşte, în colaborare cu alte ministere, noua taxa auto 2019, astfel încât aceasta să nu încalce regulile internaţionale.

Articolul continua dupa recomandari

Drept urmare, noua taxă auto nu va mai putea fi atacată în instanţă de români.

"Există un grup de lucru din care fac parte şi colegii noştri de la Ministerul Finanţelor, de la Ministerul Justiţiei, Transporturilor, un grup de lucru la care s-au adăugat şi producătorii din România de autovehicule, dar şi ONG-urile care au făcut studii privind calitatea aerului, astfel încât să găsim o variantă (de taxă auto - n.r.) care să nu mai poată fi atacată din punct de vedere al justiţiei şi să nu fie combătută de nimeni", a declarat, astăzi, ministrul Mediului.

Taxa auto 2019 ar putea fi implementata in primul trimestru al anului viitorVezi 2 imagini în Galerie

Noua taxă auto 2019, implementată în primul trimestru

Taxa auto 2019 va fi implementată între 1 ianuarie şi 31 martie 2019, potrivit unui anunţ al ministrului Mediului.

Formula de calcul pentru noua taxă va fi gata până la sfârşitul acestui an şi, potrivit unor surse guvernamentale, va depinde de mai mulţi factori printre care norma de poluare, emisii sau capacitate cilindrică.

Seara trecută, ministrul de Finanţei, Eugen Teodorovici, a anunţat că unele dintre propunerile pentru noua taxă auto 2019 sunt foarte bine puse la punct şi nu îi vor discrimina pe românii care îşi cumpără maşini second-hand.