Un carambol a blocat Autostrada Bucureşti-Piteşti zeci de minute. Iar un bărbat a fost rănit în impact. Pe Valea Prahovei, şoferii au dat un test de răbdare ore în şir. Zeci de mii de români s-au întors în oraşe, după cele câteva zile de distracţie în staţiuni.

La kilometrul 48, Autostrada Bucureşti-Piteşti, pe banda de urgenţă, sosesc rând pe rând echipajele de salvare. Poliţişti, medici şi pompieri. În urma lor, mai mulţi şoferi profită şi depăşesc coloana care se întinde pe câţiva kilometri. 

Articolul continua dupa recomandari

E o misiune contracronometru, după un carambol cu 3 maşini. Pe sensul spre Bucureşti, un şofer nu s-a asigurat când a schimbat banda şi a lovit alte două autoturisme. 

Drumul înapoi spre casă, după minivacanţa de Crăciun, a fost un coşmar şi pentru turişii care s-au întors de la munte, pe Valea Prahovei. 

Văzut din elicopter, Drumul Naţional 1 a arătat ca o coloană infinită. Aglomeraţia la intrarea în staţiunile montane s-a întins pe mai bine de şase kilometri.

Mai grav a fost că ambele sensuri de mers s-au blocat. Pentru că, în timp ce unii s-au întors acasă, alţii abia au început vacanţa. 

Agale s-a circulat şi pe Valea Oltului, pe unde s-au întors turiştii care au petrecut Crăciunul în pensiunile din Transilvania şi Maramureş. 

Tocmai ca să evite traficul, mulţi au sacrificat o zi de vacanţă şi au plecat la drum încă de dimineaţă. A fost zadarnic însă. 

Doar două zile de linişte îi aşteaptă pe şoferi. Poliţiştii spun că spre finalul săptămânii drumurile se vor aglomera din nou, odată cu turiştii care vor pleca în minivacanţa de Revelion.