Maşinile viitorului citesc gândurile şoferilor şi ghicesc dacă suntem neatenţi sau obosiţi la volan. Iar în caz de pericol, pot chiar să preia controlul, ca să evite o tragedie. Sistemul bazat pe inteligenţă artificială este dezvoltat în România. Şi urmează să fie implementat, pentru început, în Japonia, chiar în acest an.

În câţiva ani, maşinile inteligente vor fi aproape imposibil de păcălit. Vor şti dacă suntem obosiţi, neatenţi sau nervoşi la volan. La asta lucrează o echipă de ingineri români, care dezvoltă software pentru autoturismele viitorului.

Articolul continua dupa recomandari

Adrian Capătă, general manager firmă software: Obiectivul nostru este să ajutăm maşinile inteligente să înţeleagă ce se întâmplă în interiorul lor. Sunt motive foarte importante. Peste 20% dintre accidente se datorează fie neatenţiei, fie oboselii.

Tocmai de aceea, sistemul dezvoltat în România urmăreşte în permanenţă capul şi privirea şoferului şi stabileşte dacă e cazul să intervină.

Adrian Capătă, general manager firmă software: Tehnologiile noastre deja vor intra pe piaţă în acest an, pe piaţa din Japonia şi ne aşteptăm ca în următorii ani să apară maşini şi în România care vor avea astfel de funcţionalităţi.

Totul este bazat pe inteligenţa artificială. Computerul este antrenat să înveţe trăsături, priviri şi mişcări umane, iar 26 de camere profesionale fotografiază şoferul din toate unghiurile.

Cosmin Stan, director engineering: Cu mulţi ani în urmă, noi am fost primii care am pus acel pătrăţel pe faţă, care astăzi există pe toate camerele şi dispozitivele mobile. Astăzi reuşim să detectăm mult mai multe lucruri, să clasificăm feţele în fel şi chip.

De exemplu, această tehnologie poate să identifice punctele cheie ale feţei şi să îşi dea seama dacă sunt fericită, supărată, surprinsă sau chiar nervoasă.

Invenţiile experţilor români au fost cumpărate şi implementate de cele mai mari companii producătoare de tehnologie din lume. Peste trei miliarde de dispozitive folosesc sistemele dezvoltate la noi în ţară, iar numărul creşte cu jumătate de miliard anual.