Noua taxă auto, anunţată de Guvern încă de anul trecut, nu va fi gata prea curând. Ministrul Mediului spune că experţii care lucrează la proiect încă nu au găsit o formulă care să nu poată fi atacată în instanţă. În tot acest timp, şoselele ţării continuă să se umple de maşini la mână a doua, aduse din vest. Din 600 de mii de autoturisme înmatriculate anul trecut în România, doar puţin peste 130 de mii au fost noi. De 3,5 ori mai puţine decât cele peste 470 de mii de maşini la mâna a doua.

Normele de poluare dau cele mai mari bătăi de cap comisiei care se ocupă de elaborarea noii taxe auto, ce ar urma să împiedice invazia maşinilor la mână a doua pe şoselele României. Mai ales că anul trecut, doar una din patru maşini la mâna a doua avea motorizare pe benzină.

Articolul continua dupa recomandari

În mai multe oraşe din Germania, autoturismele cu motoare diesel urmeză să fie interzise. Iar analiştii spun că multe dintre ele ar putea ajunge în România, pentru că preţurile vor scădea considerabil.

EMIL GÂTEJ, expert auto: Este o psihoza colectiva impotriva diselului, toata lumea fuge de diesel, preturile pe piata au scazut foarte mult la aceste masini.

Din acest motiv, chiar şi după eventuala implementare a unei noi taxe, proprietarii acestor maşini ar putea scăpa de plată.

ADRIAN MITREA, analist piaţa auto: Daca iti iei o masina cat mai noua cu o norma de poluare cat mai buna să zicem un EURO6, o maşină veche de 3-4 ani, maximum 5, ramai in zona sigura.

În acest moment, din cele aproape 8 milioane de maşini înmatriculate în ţară, 1,7 milioane sunt mai vechi de 20 de ani.