Zeci de mașini au fost ridicate în București la aproape o săptămână de la intrarea în vigoare a hotărârii consiliului local. O echipă Observator și-a propus să afle ce scuze au folosit șoferii sancționați, dar și ce putem face în cazul în care ajungem să ne numărăm și noi printre ei.

Un tânăr a rămas sâmbătă seară fără permis după ce poliţiştii l-au prins băut la volan. Între timp, s-a trezit și cu mașina ridicată pentru parcare neregulamentară. Acum încearcă să îi convingă pe angajații centrului de depozitare că vina ar aparține de fapt. polițistului, care i-ar fi indicat unde să lase autoturismul.

Articolul continua dupa recomandari

Angajații spun că misiunile decurg adesea fără incidente și atrag atenția șoferilor că pot salva o parte din bani.

Dacă nu ați ajuns la timp, iar mașina a apucat să fie ridicată, puteți să o găsiți sunând fie la brigada rutieră, fie la poliția locală. Mașina va ajunge în depozitul din Drumul Taberei sau în cel din Berceni. Pentru un autoturism obișnuit, veți avea de plătit în jur de 500 de lei.

Reprezentanții municipalității anunțau vineri că au ridicat 44 de autovehicule în cele 5 zile de la intrarea in vigoare a noii legi. Peste weekend însă, numărul lor a trecut de 50.