Val de maşini furate, descoperite la graniţele României. Numai în luna august, poliţiştii de frontieră au găsit cu 40% mai multe autoturisme furate, faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Luna august a fost într-adevăr una de foc pentru poliţia de frontieră. În urma acţiunilor desfăşurate, oamenii legii au reuşit să depisteze în punctele de trecere 32 de maşini furate din diverse ţări ale Uniunii Europene, cu 10 mai multe decât în aceeaşi lună a anului trecut.

Articolul continua dupa recomandari

Cele mai multe maşini date în urmărire au fost găsite la punctele de frontieră cu Ungaria. La Petea, în judeţul Satu Mare, poliţiştii au reuşit să depisteze 5 maşini, iar la Nădlac, în Arad, au fost găsite alte 5 autoturisme furate.

Nici la frontiera cu Bulgaria poliţiştii nu au avut mai multă linişte. În punctul de frontieră Giurgiu au fost depistate 2 autoturisme furate, iar la Albiţa, la frontiera cu Republica Moldova s-au descoperit alte 4.

Hoţii au preferat să fure în principal maşini de lux, iar dintre mărcile care au predominat, au fost BMW, Audi sau Jaguar.

Cât despre şoferii maşinilor, cei mai mulţi au fost români şi bulgari care le-au spus autorităţilor fie că au fost cumpărători de bună credinţă, fie că au primit o sumă de bani pentru a transporta maşinile până în România. Toţi s-au ales, însă, cu dosare penale, iar maşinile au fost confiscate de autorităţi.