Un server Interpol a încercat viaţa şoferilor români. Explicaţia e simplă: pentru că nu a funcţionat, în ultimele două zile, nu s-a putut face nicio înmatrimulare de maşini second-hand. Defecţiunea a îngreunat şi munca poliţiştilor care căutau infractori.

Angajaţii de la Registrul Auto Român au fost nevoiţi să facă noapte albă pentru a procesa toate cererile care au refuzate marţi şi miercuri. Sunt 6.000 de maşini trase pe dreapta. Deşi nu au avut vreo vină, angajaţilor RAR le-a revenit misiunea să îi întoarcă din drum pe şoferi.

Articolul continua dupa recomandari

GEORGE ADRIAN DINCĂ, director general al Registrului Auto Român:
În ultimele două zile conexiunea cu Interpolul a cedat, iar noi nu am mai putut face verificările în bazele de date să căutăm autoturismele furate. E o problemă majoră, nu s-a întâmplat niciodată pe o perioadă atât de lungă o astfel de întrerupere.

Baza de date aparţine Interpol, dar Poliţia Română e cea care permite accesul Registrului Auto Român. Odată ce defecţiunea a fost remediată, pentru a procesa toate cererile, s-a ajuns ca o înmatriculare să fie făcută într-un singur minut. 

Angajaţii registrului au dat astăzi 6.000 de telefoane şi au găsit şi cinci maşini furate.  

Surse judiciare spun că în ultimele două zile nu a funcţionat nici aplicaţia în care apar toate persoanele date în urmărire europeană şi internaţională, dar nici programul prin care poliţiştii pot să ceară şi să primească informaţii despre anchete din alte ţări.

Oficialii Poliţiei Române au refuzat să comenteze subiectul, dar dau garanţii că problema tehnică e remediată definitiv.