Trăim în ţara drumurilor care se surpă înainte de inaugurare şi a celor mai mulţi morţi pe şosele. Lotul 3 din Autostrada Lugoj-Deva trebuia să fie deschis din august, nici vorbă însă. Asfaltul a început să crape, iar ministrul Transporturilor nu ştie când se va circula pe acest tronson. Dacă nu sunt deocamdată şoferii, în schimb, şi-au făcut apariţia pepenii, care cresc la întâmplare.

Agricultorii ar putea avea succes pe acest tronson. Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva se dovedeşte a fi un teren propice pentru cultivarea pepenilor.

Articolul continua dupa recomandari

Călin Marian, director Directia Agricola Hunedoara: Cu siguranta, pamantul a fost adus acolo din alta zona sau au mancat muncitorii lubenita si au aruncat seminte. Orice samanta, daca o pui in contact cu solul, rasare.

Şoferii, însă, nu-şi mai fac speranţe. Tronsonul trebuia inaugurat acum o lună şi jumătate. Însă, ca de obicei, lucrările s-au facut în stil românesc. Traficul nu s-a deschis pentru că, pe anumite porţiuni, asfaltul a început să crape.

Ministrul Transporturilor nu ştie când va fi gata şoseaua de mare viteză. A cerut, în schimb, o expertiză a fisurilor şi i-a penalizat pe constructorii neserioşi cu 80 de milioane de lei, pentru nerespectarea contractelor.

Şi nu doar construirea autostrăzilor este o corvoadă pentru autorităţi. Şi prevenirea accidentelor pare o misiune dificilă. De exemplu, şoseaua care traversează comuna vâlceană Bujoreni este un adevărat pericol pentru şoferi.

Poliţiştii le-au cerut, de două ori, celor de la Drumuri, să monteze separatoare pentru a limita tragediile. Nici pomeneală până acum. Şoferii sunt de vină, spun cei care ar trebui să se ocupe de siguranţa lor

Reporter: Din păcate, mor oameni nevinovaţi.

Lăcrămioara Statie, dir SDN Valcea: Nu ştiu dacă sunt chiar nevinovaţi, dacă nu respectă viteza.

Reporter: Săptămâna trecută, a avut loc un alt accident mortal acolo, în aceeaşi zonă.

Lăcrămioara Statie, dir SDN Valcea: Da, dar principala cauză este viteza acolo. Nu...

Cătălin Udrea, purt de cuv IPJ Valcea: In cursul anului 2019, au avut loc patru evenimente rutiere, care s-au soldat cu doua persoane decedate, trei ranite grav si opt ranite usor.

Ca să le închidă gura poliţiştilor, cei care se ocupă de şosea au montat indicatoare pentru reducerea vitezei şi benzi rezonatoare, însă doar pe o mică porţiune de drum.

Localnic: Au zis ca nu au pus separatoare pentru ca erau mai scumpe si au pus denivelatoarele astea, pentru trepidatii, ca e mai ieftin.

Proiectul pentru montarea separatoarelor ar fi avizat, iar acestea ar trebui amplasate până la sfârşitul lunii. În caz contrar, poliţiştii spun că îi vor sancţiona pe cei de la Drumuri.