Se surpă asfaltul abia turnat pe Autostrada Urbană. Inaugurat cu mare fast la finalul anului trecut, tronsonul de 3 kilometri a început să cedeze. Aşa că muncitorii au intrat din nou cu excavatorul în investiţia de zeci de milioane de euro a Companiei de Drumuri.

Nimeni nu ştie motivul pentru care şoseaua a luat-o la vale. Muncitorii ridică din umeri şi continuă să sape. Porţiunea de 3,3 kilometri de Autostradă Urbană a fost inaugurată la finalul anului trecut, după trei ani de lucrări.

Articolul continua dupa recomandari

Ionuţ Ciurea, Asociaţia Pro Infrastructura: Dacă ne grăbim să inaugurăm cu surle şi trâmbiţe un tronson de 3,3 kilometri atunci putem să avem surprize, pentru că s-au făcut lucrări pe repede înainte. Au fost magistrale care au trebuit înlocuite, schimbate şi e posibil să fi fost graba prea mare.

Compania de Drumuri spune că Autostrada Urbană are o garanţie de doi ani, iar constructorul va fi tras la răspundere.

Alin Serbanescu CNAIR: Dacă constructorii cred că pot să facă lucrările de slabă calitate, se înşeală pentru că în perioadele de garanţie şi nu numai în perioadele de garanţie, vor trebui să intervină pe banii lor pentru a le repara.

Pe autostrada Bucureşti-Piteşti unde asfaltul turnat pe ploaie, la începutul anului, s-a transformat în capcane pentru şoferi. Iar pe Autostrada Soarelui, lucrările de amploare promise de autorităţi pe primii 30 de kilometri de la ieşirea din Capitală sunt întârziate din cauza birocraţiei.