Imagini incredibile au fost filmate de o cameră din bord, pe un drum naţional. Între Tecuci şi Galaţi, nepăsarea a doi şoferi şi inconştienţa unui al treilea puteau provoca o tragedie. Primii au oprit pe şosea, să stea de vorbă, iar o dubă a intrat în depăşire fără ca bărbatul de la volan să se asigure. A fost la un pas să se zdrobească de un TIR.

Mai puţin de 3 secunde au lipsit până la un carnagiu. Imaginile sunt filmate de camera de bord a unui TIR, pe drumul naţional 25, care leagă oraşul Tecuci de Galaţi. Pe sensul opus, două autoturisme sunt oprite pe marginea şoselei. Nu par să aibă vreo urgenţă. Şoferii stau liniştiţi de vorbă.

Articolul continua dupa recomandari

În timp ce maşinile blocau banda de mers, şoferul unei dube decide să le depăşească. Nu se asigură, iar autovehicolul iese în calea TIR-ului.

Când realizează pericolul, şoferul dubei accelerează şi iese pe câmp. Este decizia care îi salvează viaţa. Cel aflat la volanul TIR-ului reuseşte să oprească la câţiva metri depărtare.

Oarecum a anticipat ce urma să se întâmple. Distanta de frânare a fost scurtă. A avut timpul de reacție necesar - Sorin Ene, pilot

Romania este ţara cu numărul cel mai mare de victime în urma accidentelor rutiere. Media este dublă faţă de cea a Uniunii Europene. Depăşirile şi viteza neregulamentară sunt principalele cauze ale tragediilor de pe şosele.