Elon Musk a făcut un anunț considerat cel puțin interesant de presa internațională. Șeful Tesla spune că, după ani de zile în care a consumat capital, compania poate să obţină ”o victorie epică” în ceea ce priveşte obiectivele de producţie.

În două emailuri obţinute de CNBC, Musk a cerut angajaţilor, vineri şi sâmbătă, ”să ignore diversiunile” şi a spus că Tesla este aproape de a dovedi criticilor că se înşală şi că poate să obţină o victorie care să depăşească toate aşteptările.

Articolul continua dupa recomandari

Un articol publicat de Electrek sugerează că Tesla a îndeplinit deja un obiectiv ambiţios pentru automobilul de serie Model 3, după ce a atins un nivel record al producţiei în trimestrul al doilea.

Publicaţia a relatat că Tesla şi-a depăşit propriul record înaintea încheierii trimestrului al treilea, sugerând că producţia va fi peste obiectivul de 50.000-55.000 de automobile Model 3.

Între timp, investitorii vor analiza luni acordul convenit de Tesla cu autorităţile de reglementare, legat de intenţia lui Musk de a retrage compania de la bursă, la care a renunţat între timp.

Autoritatea de reglementare a sectorului financiar a anunţat că Musk şi Tesla vor plăti fiecare o amendă de câte 20 de milioane de dolari, iar miliardarul va demisiona din funcţia de preşedinte al Tesla, păstrând însă rolul de director general.