Dispar rablele abandonate cu anii între blocuri! Autorităţile din Sectorul 4 al Capitalei vor ridica peste 800 de maşini uitate de proprietari în locuri publice. Le vor duce direct la fier vechi sau le vor vinde la licitaţie, dacă nimeni nu le revendică în cinci zile. Prima zi de acţiune s-a lăsat deja cu scandal.

După ce a primit cele două somaţii de avertizare, acest şofer a venit să vadă cum vechea maşină îi este ridicată din faţa blocului. Nu se împotriveşte. Autoturismul era de şapte ani în acelaşi loc. Ca să-l caseze, ar fi trebuit să plătească 200 de lei pentru transport. Aşa, autorităţile i-au rezolvat problema care devenise şi pericol public.

Articolul continua dupa recomandari

Totuşi, acţiunea autorităţilor l-a revoltat pe un alt proprietar. Nu este pregătit să renunţe la vechea maşină, deşi recunoaşte că nu a mai pornit-o de câţiva ani.

Până la sfârşitul anului, alte sute de locuri de parcare ar putea fi eliberate. Odată ridicate, mașinile vor fi fie casate, fie scoase la licitaţie.

Proprietarii care vor să-şi recupereze maşinile ridicate trebuie să se grăbească: au la dispoziţie doar 5 zile în care să conteste măsura şi 20 de zile în care îşi pot lua autoturismul înapoi. Nu înainte de a plăti o taxă de 2.000 de lei. În plus, trebuie să demonstreze că au un loc de parcare autorizat şi să efectueze inspecţia tehnică periodică.