Dialog savuros între o șoferiță care a încercat să scape de amendă și un polițist de la Rutieră care a tras-o pe dreapta tocmai pentru a o sancționa pentru nepurtarea centurii care i-ar putea salva viața.

Totul s-a întâmplat în realitate și a făcut subiectul unei postări pe rețelele de socializare a Ministerului Afacerilor Interne.

Articolul continua dupa recomandari

"Dialog între un polițist, o șoferiță și el(pasager):
-Bună seara! De ce nu purtați centura de siguranță?
-Pentru că mi-am pus silicoane.
-Aveți un certificat medical în acest sens?
-Păi, nu se vede? De ce îmi trebuie certificat?
-Pentru că numai medicul poate recomanda să nu purtați centura în astfel de cazuri! Și domnul de lângă dumneavoastră tot cu silicoane?
-Ce vreți să insinuați? Ne luați la mișto... 
-Absolut deloc, dar nici el nu are centura pusă!", a fost dialogul savuros care i-a adus șoferiței cu silicoane și pasagerului său două amenzi pentru neutilizarea centurii de siguranță.

Polițiștii rutieri au reamintit care sunt categoriile de șoferi care sunt exceptate de la această obligație:

- conducătorii auto care execută manevra de mers înapoi;

- femeile în stare vizibilă de graviditate;

- conducătorii de autoturisme care execută servicii de transport public de persoane, în regim de taxi, când transportă pasageri;

- instructorii auto, pe timpul pregatirii practice a persoanelor care învață să conducă un autovehicul pe drumurile publice;

- examinatorul în timpul desfașurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere;

- persoanele care au certificat medical în care să fie menționată afecțiunea care contraindica purtarea centurii de siguranță.