Sutele de şoferi care şi-au găsit maşinile distruse de ploaia îngheţată trebuie să se lupte în instanţă pentru despăgubiri. Deşi iniţial autorităţile din Bucureşti au promis comisii speciale şi bani pentru cei păgubiţi.

Autoturismul unei femei a fost distrus de un copac doborât, în urmă cu aproape o săptămână, de ploaia îngheţată. Cum arborele aparţinea Administraţiei Domeniului Public, a încercat să recupereze pagubele de la primăria de sector. Dar s-a lovit de birocraţia de la ghişeu. Până la urmă, femeia a decis să repare maşina din banii ei. 

Articolul continua dupa recomandari

În teorie, primul drum trebuie făcut la Administraţia Domeniului Public, din sectorul în care persoana a fost păgubită. Aici trebuie să facă dovada că autoturismul a fost parcat regulamentar. Şi că arborele prăbuşit aparţinea primăriei. În plus, poliţia trebuie să fi constatat pagubele, iar într-un proces verbal să ateste ora şi locul incidentului.

Autorităţile din sector 3 nu au putut fi contactate pentru a spune cum şi dacă îi vor despăgubi pe cei afectaţi. 

Cine consideră că este culpa Primăriei sau ADP-ului, trebuie să meargă în instanţă şi să dovedească această culpă, spune Cristian Popescu, viceprimar Sector 2.

Procesul ar putea fi de durată, aşa că nu se ştie câţi dintre cei 400 de păgubiţi vor chema în instanţă autorităţile din Bucureşti. 

Cert este că brokerii de asigurări au observat că după fenomenele meteo severe, tot mai mulţi şoferi nu mai vor să stea la mâna autorităţilor. 

Primăriile de sector nu au stabilit încă pagubele produse de ploaia îngheţată.