Revoluţia electrică ajunge în România. Dacia a prezentat oficial astăzi primele imagini cu noul model electric. Şi promite că va fi cea mai accesibilă maşină de acest fel de pe piaţă. În acest moment, cel mai ieftin model sută la sută electric costă aproximativ 20 de mii de euro.

Spring este numele ales pentru primul automobil electric Dacia. Maşina este derivată din Renault City, model dezvoltat pentru piaţa chineză. Spring va avea o lungime de 3,7 metri, cu 35 de centimetri sub Sandero, şi o gardă la sol ce aminteşte de variantele Stepway. 

Articolul continua dupa recomandari

Adrian Mitrea, analist auto: O maşină cu tentă de SUV, dar de dimensiuni ceva mai mici, potrivită pentru oraş şi pentru navetă

Volumul portbagajului va fi de 300 de litri, adică veţi putea transporta cu un bax de apă minerală mai puţin decât în Sandero. Imaginile oficiale ne arată că va avea faruri şi stopuri led, bandouri de plastic şi o grilă în formă de Y. 

Adrian Mitrea, analist auto: Maşina va avea nişte opţiuni şi nişte funcţii neobişnuite pentru o Dacia, cum ar fi climatizarea de la distanţă, dar nu ne putem aştepta la finisaje cu piele sau cine ştie ce materiale la interior

Dacia promite o autonomie de 200 de kilometri, cu o baterie ce se poate încărca în jumătate de oră la 80% din capacitate. Dacă va prelua motorul de la "fratele" din China, Spring va avea 45 de cai putere şi o viteză maximă de 105 km/h. Prima Dacia cu zero emisii va fi lansată pe piaţa europeană la începutul anului viitor. 

Adrian Mitrea, analist auto: N-ar fi nerealist să ne aşteptăm undeva la 5% din vânzările anuale ale Dacia, în primul an de comercializare

În 2019, românii au cumpărat peste 1.500 de maşini electrice, mai mult de jumătate fabricate de alianţa auto din care face parte şi Dacia.