Cozile de la vulcanizări cresc pe zi ce trece. Sunt fix zilele în care mai toţi şoferii ajung, nu doar la vulcanizări, ci la service-urile auto. Verificarea stării maşinii înseamnă, în primul rând, garanţia siguranţei, atât pentru şofer, cât şi pentru ceilalţi pasageri. Pe lângă echiparea corespunzătoare a maşinii, specialiştii mai au câteva sfaturi pentru iarnă.

Ultimul lucru pe care şi l-ar putea dori orice şofer este să rămână blocat în drum. Drept care toată lumea merge la service în perioada asta.

Articolul continua dupa recomandari

Pe scurt- noi ne schimbăm garderoba, iar maşinii în schimbăm anvelopele, uleiul şi antigelul.

Alin Dinca, manager service auto: Este foarte bine sa știi ca anvelopele pe care le ai pe mașina începând din momentul în care temperaturile coborara frecvent sub 7 grade sunt anvelope dedicate sezonului de iarna. Nu e important doar să fie anvelope de iarna, dar să fie și într-o stare de uzura buna.

Reporter: De ce? 

Alin Dinca, manager service auto: Partea de rulare a anvelopelor este făcută dintr-un cauciuc mai moale. În perspectiva temperaturilor scăzute, acel cauciuc îşi păstrează elasticitatea necesară aderenţei şi profilul e unul special care permite degajarea mai uşoară a fulgilor de nea sau gheaţă de pe carosabil. Cel mai simplu este căutarea marcajului M+S, noroi zăpadă şi fulgul de zăpadă. 

Ştefăniţă Fechete, client service auto: Urmeaza sezonul rece, conditii grele de trafic, urmeaza sa fac foarte multe drumuri de sărbători, vacanţe şi vreau să mă asigur că maşina este în regulă. În fiecare an fac o revizie, o verificare primavara si o revizie a masinii toamna.

La fel de importantă este însă şi verificarea ştergătoarelor, ne explică specialiştii.

Alin Dinca, manager service auto: Trebuie sa avem în vedere starea stergatoarelor, o buna observare a pericolelor speciale din trafic te poate pune în garda şi te paote face să reacţionezi încât să eviţi orice neplăcere.

După ce rezolvaţi toate cele de mai sus, revenim la regulile de bază ale şofatului. Condusul prudent este esenţial.

Din momentul în care se întâmplă ceva, până în momentul în care creierul conştientiează situaţia trec şapte zecimi de secundă. Alte şapte zecimi trec până când informaţia transmisă de cortex ajunge la picior, adică până apăsăm pedala de frână.

Însumat, înseamnă o secundă şi jumătate- ca să vă faceţi o idee, două secunde, la viteza de 36 de kilometri pe oră înseamnă 20 de metri, în care practic, nu facem nimic.

Sorin Ene, campion national de drift: Şi asta în condiţiile unui carosabil uscat, dar să nu uităm că vine anotimpul rece, gheaţă, zăpadă şi aceste distanţe se pot dubla.

Mai exact, oricât de bune ar fi anvelopele de iarnă şi oricât de sofisticate ar fi sistemele electronice de asistenţă, tot riscăm să pierdem controlul volanului la o viteză mare.

Sorin Ene, campion national de drift: Regula numărul unu începe de până să ne suim la volan cu o deszăpezire corectă a maşinii, trebuie să avem vizibilitate 100 la sută, atât geamurile, cât şi oglinzile trebuie deszăpezite corect. Nu trebuie bruscată frâna, cu atât mai mult direcţia maşinii. Folosirea frânei de motor, este foarte importantă în momentul în care vrem să reducem viteza cu care circulăm, pentru că o frânare de urgenţă nu face decât să amplifice cumva greutatea maşinii în momentul în care aceasta derapează. 

Antigelul, bateria, starea trenului de rulare şi a ştergătoarelor, sunt alte elemente pe care ar trebui să le avem în vedere. Specialiştii recomandă şi ca preşurile din interiorul maşinii să fie dedicate mărcii şi modelului, asta pentru că un preş prea mare poate intra sub pedale.

Siguranţa în trafic ar trebuie să ne preocupe mult mai mult, arată datele. Numărul accidentelor rutiere fatale din România a înregistrat o ușoară creștere în 2017, față de 2016.