Drumul până la Castelul Bran este mai înspăimântător ca Dracula! Turiştii au fost blocaţi cu orele duminică, pe şoseaua aflată în reparaţii. Au fost impuse restricţii, care fac traficul un coşmar. Situaţia nu se va schimba curând. Constructorul este somat de ministrul Transporturilor să termine lucrarea în câteva zile, deşi proiectul a început în urmă cu şase ani. 

Nu e accident. E drumul dintre Râşnov şi Bran, dar localnicii l-au botezat altfel.

Articolul continua dupa recomandari

”Iadul din România!”, exclamă un localnic.

Sunt 14 kilometri care, în mod normal, pot fi străbătuţi cu maşina într-un sfert de oră. În acest weekend, este Răvăşitul oilor, un festival care strânge mii de turişti. Iar drumul cu o bandă pe sens nu a făcut faţă.

Sunt şi lucrări de asfaltare, astfel că semafoarele restricţionează traficul când pe-o parte a şoselei, când pe alta.

Şoferii care şi-au pierdut răbdarea au luat-o, la propriu, pe arătură.

Drumul Naţional 73 a intrat în reparaţii în 2013, iar lucrările ar fi trebuit să fie gata în 2015. Pentru că firma de construcţii nu s-a ţinut de cuvânt, ministrul Răzvan Cuc a încercat să rezilieze contractul acum câteva luni, dar procedura era atât de anevoioasă, incat a renunţat. Firma s-a angajat că va termina lucrările până pe 15 noiembrie. Cei de la drumuri spun că nu pot renunţa la restricţii până atunci.

HORIA STANCU, directorul general al DRDP BRAȘOV: Tehnologic nu avem cum să facem această reabilitare întrucât se excavează acele dale de beton şi nu avem cum să lăsăm traficul prin acele casete de lărgire deoarece diferenţa de nivel este foarte mare, undeva la 50-60 de centimetri.

Şi Autostrada Soarelui a fost blocată de lucrări. Pe sensul spre Bucureşti, s-au format cozi uriaşe.