Inovaţii care au revoluţionat transportul autonom în ultimii 100 de ani, autovehicule prietenoase cu mediul sau prototipuri de maşini care vor schimba viitorul. Sunt doar câteva dintre atracţiile Salonului Auto Bucureşti 2018 care şi-a deschis deja porţile. Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este prezentă la târg cu două evenimente importante: "Expoziţia de Invenţii Româneşti, Automobilele Viitorului" şi Concursul "BURSA SAB - Propulsăm viitorul". Competiţia, ajunsă la cea de-a cincea ediţie, este organizată în parteneriat cu Salonul Auto București & Accesorii.

De 5 ani Salonul Auto București găzduiește cele mai spectaculoase inovatii româneşti. Prototipuri de mașini unice sunt prezentate la târg și admirate de mii de vizitatori. Printre expozanţi s-a aflat și echipa Ecostar, cei care au lucrat cu celebrul inventator, Justin Capră. Acestia s au înscris la concursul BURSA SAB - Propulsam viitorul cu proiectul Monopostul Electric

Articolul continua dupa recomandari

Beniamin Zotescu, președinte Asociația Ecostar: Este un monopost electric, de stradă și va avea cele mai noi tehnologii, din punct de vedere al automatizării, al sistemelor de siguranță.

Tema din acest an a concursului este ECO-mobilitatea.

Carmen Ștefan, PR Manager Fundația Dan Voiculescu: Concursul bursa SAB propulsăm viitorul a ajuns la ediția a 5 a, inovatorii mai au la dispoziție o săptămână să trimită proiectele, conceptul lor, pentru a se înscrie la concurs până pe 17 octombrie pe adresa office@fundatiadanvoiculescu.ro. Cea mai impresionantă inovație va primi un premiu de de 10 mii de lei.

Beniamin Zotescu președinte Asociația Ecostar: Este o oportunitate foarte mare pentru tinerii care vor să înceapă, au nevoie de un start, le mulțumim pe această cale celor de la Fundația Dan Voiculescu că s au gândit la tineri, la viitor.

O altă atracţie în cadrul Salonului din acest an este "EXPOZIȚIA DE INVENȚII ROMÂNEȘTI - Autovehiculele viitorului", dedicată Centenarului Marii Uniri.

Laura Maria Albani, director Muzeul National Tehnic "Profesor Inginer Dimitrie Leonida": Avem o colecție, o fototecă din clișee de sticlă foarte vechi, pe care am reușit să le digitalizăm și împreună cu colegii de la Fundație am zis sa alegem câteva imagini cu aspecte de utilitare, de auto, de la căruță la tramvaiul cu cai, la automobile, trenuri.

Evenimentul este organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României - prin Senatul Ştiinţific, în colaborare cu Muzeul Național Tehnic "Profesor Inginer Dimitrie Leonida" și Salonul Auto București & Accesorii.