În timp ce şoferii plătesc roviniete, pe Centura Capitalei, gropile se repară şi nu prea. Reporterii Observator au filmat imagini incredibile: o mână de muncitori de la Compania de Drumuri a încercat să astupe gropi pline cu apă.

Toată acţiunea a avut loc în mers, aşa că traficul a fost paralizat zeci de minute. În urma drumarilor, asfaltul proaspăt turnat s-a sfărmat sub roţile şoferilor. Confruntaţi cu imaginile, şefii de la transporturi recunosc că acţiunea este muncă în zadar.

Articolul continua dupa recomandari

Alin Şerbănescu, purtătoruld e cuvânt al CNAIR: Unde, din cauza umidităţii şi a condiţiilor meteorologice nu a rezistat plomba respectivă, se intervine din nou şi se pune o nouă plombă. E o muncă de Sisif, dar e o muncă necesară, pentru că avem de ales între a interveni şi a ameliora, pe cât se poate, în perioada asta situaţia drumurilor sau a le lăsa aşa.

Şofer: Suntem pe drumul cel bun! Ăsta e drumul cel bun, pe care îl plătim noi!

Mai exact, şoferii au plătit din 2005 până în 2018 doar pe roviniete peste 11 miliarde de lei. Bani din care CNAIR spune că a făcut reparaţii, dar şi investiţii. Pe care nu toţi şoferii le văd.

Alex Vâlvoi, Asoc. România fără gropi: Faptul că la noi s-au acumulat problemele şi acum, deodată, trebuie să reparăm toată ţara, dar avem doar un miliard şi jumătate buget anual şi nu putem să le facem pe toate, este pentru că ani la rândul nu s-a făcut nimic, dar banii s-au consumat.

Centura Capitalei, la fel ca multe alte drumuri naţionale, reprezintă un proiect continuu al autorităţilor. Până în prezent au fost reabilitați doar 20 din cei 72 de kilometri ai Centurii.