Centura Clujului, cunoscută drept "centura de diamant" pentru că cea mai scumpă din ţară, intră din nou în reperaţii. O parte din zidul care ar trebui să susţină pămânul a luat-o, pur şi simplu, la vale.

De când a fost deschisă şi până acum, şosea a mai fost peticită şi s-au făcut inclusiv lucrări de consolidare a marginilor, pentru că terenul s-a mai surpat şi în trecut.

Articolul continua dupa recomandari

Acum, s-a intervenit de urgenţă, după cum anunţă autorităţile. Însă la faţa locului, echipa Observator i-a găsit pe muncitori dormind sau în pauză de cafea.

Reporter: Numai singur, numai singur? Alţi muncitori nu mai sunt pe aici?

Muncitor: S-au dus, maşina s-a dus să descarce. Ceilalţi s-au dus la o cafea, eu ştiu. 

Abia trezit din somn, un muncitor încearcă să explice unde sunt colegii lui. Echipa ar fi trebuit să lucreze de zor la consolidarea zidului care s-a prăvălit peste pe cea mai scumpă şosea de centură contruită vreodată în România. A mai primit numele şi de centura de diamant. Cei 24 de kilometri au costat 530 de milioane lei.

Deşi în zonă terenul este instabil şi mlăştinos, atunci când a fost construită centura nu au fost făcuţi piloni de sprijin, ci doar un zid de pământ acoperit cu o plasă de gard. Abia acum, după ce dealul din apropiere a ajuns pe şosea, au fost montate câteva elemente de siguranţă.

După ploile din ultima perioadă, pământul s-a îmbibat cu apă şi a luat-o la vale. O masivă alunecare de teren ar putea pune în pericol vieţile şoferilor.

Şofer de TIR: Să se facă zid de beton ca să se oprească alunecarea de teren.

Şofer: Aşa se lucrează la noi, în România. Banul luat, muncă făcută de mântuială.

Alin Şerbănescu - purtător de cuvânt CNAIR: Lucrările sunt încă în perioada de garanţie, nu s-a făcut încă recepţia finală. Aşa că orice problemă apare se va remedia de către constructor.

Însă, când va expira garanţia, statul va fi cel care va suporta costurile reparaţiilor pe "centura de diamant".

Şoseaua ocolitoare a Clujului a fost inaugurată cu mult fast în 2011, pe când Emil Boc era premier.

După doar trei luni de la deschidere a apărut şi prima alunecare de teren cauzată de infiltraţii. Iar după trei ani, o porţiune de asfalt a fost îndepărtată, pentru că nu era de calitate.