Bundnerbike, constructorul elveţian de ceasuri Bucherer şi Harley Davidson şi-au dat mâna pentru a construi cea mai scumpă motocicletă din lume. Bolidul unicat Harley Davidson Blue Edition costă 1,5 milioane de Euro.

Cea mai scumpă motocicletă din lume e o bijuterie nu doar din punct de vedere al valorii, ci şi al design-ului.

Articolul continua dupa recomandari

Harley Davidson Blue Edition a fost fabricată şi asamblată manual, ceea ce a însemnat peste 2500 de ore de muncă. Numele şi culoarea sunt inspirate de seria Blue Edition a producătorului elveţian de ceasuri Bucherer, care a luat parte la proiect.

De altfel, motocicleta e dotată, într-o cutie de sticlă, cu un ceas unicat de la Carl F Bucherer, făcut pe baza modelului Patravi Travel Tec II. Harley Davidson Blue Edition mai are 360 de diamante şi şuruburi aurite. Un inel de diamant de 5.40 de carate, prins tot într-un dom de sticlă, de asemenea, e parte a motocicletei şi întregeşte preţul-record de 1,5 milioane de Euro.

Vezi 4 imagini în Galerie

Vezi 4 imagini în Galerie

Vezi 4 imagini în Galerie

Nu este clar dacă motocicleta va fi scoasă la vânzare sau va fi păstrată de producătorii săi. Până la fabricarea sa, cea mai scumpă motocicletă era considerată 1951 Vincent Black Lightning. Modelul fost vândut anul acesta la o licitaţie în Las Vegas, pentru suma de 929 de mii de dolari.