România va avea autostrada zero. Culmea, în ţara cu puţine drumuri de mare viteză, aşa a fost numită autostrada care va fi construită, sperăm, în jurul Capitalei. Practic, aceasta va dubla centura de sud a Bucureştiului. Noua şosea de viteză porneşte de la Autostrada Soarelui şi va ajunge până la A1, Bucureşti-Piteşti. În total, 50 de km Doar lotul 2, pentru care a fost semnat sâmbătă contractul, va costa 160 de milioane de euro. Minunea. infrastructurii româneşti ar trebuie să fie gata în 2023. Până atunci, însă, şoferii îşi rup maşinile pe centura-dezastru. Iar când i-am arătat asta şefului de la Drumuri s-a enervat tot pe jurnalişti.

În 30 de ani, au fost realibitaţi doar 20 de km din cei 70, ai centurii Capitalei. Nici un km pe an. În zona de sud, la intrarea dinspre Berceni, e haos în fiecare zi.

Articolul continua dupa recomandari

Şoferii care circulă dinspre DN2 şi vor să meargă spre autostrada Soarelui dau de un şantier abandonat.

ALEX VÎLVOI, Asociaţia România fără Gropi: Lucrări abandonate, nu munceşte nimeni, şoferii stau în coloană, nu se rezolvă nimic. Constructorul a intrat în insolvenţă, nu mai există, mai sunt litigii cu terenul.

Pentru că abia se circulă, pe Centură au înflorit afacerile: unii repară roţi, alţii vând pâlnii pentru combustibil.

Şoferii care circulă în fiecare zi pe centura Capitalei lasă bucăţi din maşini pe marginea drumului.

NARCIS NEAGA, șeful CNAIR: Toate drumurile naţionale, parcările s-au transformat în ghene de gunoi.

(Reporter): Şi dumneavoastră ce faceţi?

(Narcis Neaga): Credeţi că e vina companiei că este o ghenă de gunoi? Credeţi că angajaţii companiei aruncă gunoile?

(Reporter): Dar aceste resturi de maşini?

(Narcis Neaga): O să vedeţi. lăsaţi-mă să termin ce am de spus.

Directorul de la drumuri nu a vrut să primească resturile de la maşini, dar le-a primit purtătorul său de cuvânt. Crede că a găsit ironia situaţiei.

Sâmbătă a fost o zi festivă la minister, a fost semnat contractul pentru Autostrada Zero.

intra harta În total, va avea 50 de km şi va fi construită între autostrada A1 şi Autostrada Soarelui. Pentru Lotul 2 a fost semnat contractul. Va fi construit de o firmă turcă şi va costa 160 de milioane de euro.

(Reporter): În opinia dumneavoastră, în cât timp estimaţi că Centura Capitalei va fi gata în totalitate?

(Narcis Neaga): Imediat, să fac un calcul. Aproximativ 50 de luni.

Tronsoanele 1 şi 3 de pe autostrada zero sunt deocamdată blocate. Pe lotul 3 câştigătorul încă mai are de adus documente la compania de drumuri, iar pe lotul 1 licitaţia este contestată.