Celebra autostradă-muzeu din judeţul Cluj, lungă de doar 8 kilometri, nu va fi continuată prea curand. Şoferii care circulă zilnic între Cluj-Napoca şi Zalău vor fi nevoiţi să stea în continuare în coloană pe drumul naţional, pentru că autorităţile au amânat din nou data la care vom afla cine se va ocupa de continuarea autostrăzii. Pe acelaşi traseu ar fi trebuit să fie construit şi cel mai lung tunel rutier din România, dar şi acolo lucrurile bat pasul pe loc.

"Autostrada Muzeu" este doar o mică bucăţică din Autostrada Transilvania care ar fi trebuit să lege Braşovul de vama Borş. La finele anului 2019 ar fi trebuit să aflăm cine se va ocupa de construcţia următoarelor tronsoane de 55 de kilometri lungime.

Articolul continua dupa recomandari

Cei opt kilometri de autostradă finalizaţi în 2017, se termină brusc într-un câmp. Abia peste cel puţin trei ani în locul acestui deal va fi o şosea de mare viteză pe care şoferii vor putea circula până în judeţul Bihor. Asta, deoarece înca nu s-a stabilit nici măcar cine proiectează urmatoarele loturi. 

CNAIR spunea însă altceva în luna august 2019.

ALIN ŞERBĂNESCU, fost purtător de cuvânt al CNAIR: Dacă nu vom avea acea tradiţională sarabandă a contestaţiilor, atunci putem spune că până la finalul anului (n.r. 2019) sau începutul anului viitor (n.r. 2020) vom putea semna contractul.

În realitate termenul a fost din nou prelungit. 

LUCIAN BODE, Ministrul Transporturilor: Aştept din partea CNAIR să finalizeze urgent toate răspunsurile la clarificări. În vara acestui an noi ne dorim ca pe aceste tronsoane să avem câştigători.

Nici bucata de opt kilometri construită nu a fost lipsită de probleme. Încă de când a fost dată în folosinţă, în repetate rânduri taluzuile de pe margine s-au surpat, iar în mai multe zone asfaltul a fos înlocuit.

Gardurile care ar fi trebuit să protejeze traficul rutier de animalele sălbatice, par a fi puse fara nciun folos. Prin acest loc, spre exemplu, există suficient spatiu astfel încât un animal de mari dimensiuni să intre pe autostradă. Urmele din zăpadă ne arată că acest lucru s-a şi întâmplat.

Pe traseul "Autostrăzii-Muzeu", încă din anul 2014, ar fi trebuit să fie construit cel mai lung tunel rutier din România. Tunelul cu două benzi de circulaţie pe fiecare sens ar urma să străpungă Muntele Meseş pe o distanţă de 2,5 kilometri, aici, în apropiere de Zalău. În realitate însă, nici măcar studiul de fezabilitate nu este finalizat. 

”În modul cum se merge, cum se organizează, cam peste 100 de ani o să avem autostradă cât de cât”, spune un șofer.

Porţiunea de autostradă dintre Cluj-Napoca şi Nădăşelu şi-a căpătat numele de "Autostrada-Muzeu", după ce timp de doi ani de zile, deşi a fost finalizată, nu a putut fi dată în folosinţă pentru că nu a existat şi un pod peste râul Someş, care să o lege de celelalte tronsoane ale Autostrăzii Transilvania.