Şapte ani au trecut de când autorităţile se chinuie să tot construiască parcări, benzinării şi toalete pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti. Pe 70 de kilometri, şoferii abia dacă găsesc un loc unde să-şi facă nevoile. La nivelul întregii ţări, situaţia arată rău. Avem opt milione de maşini şi doar 2.500 de locuri de parcare.

O imagine rară pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti. Şoseaua de mare viteză a fost inaugurată acum şapte ani fără parcări, benzinării sau toalete. Abia acum două luni, a apărut şi primul spaţiu sanitar, aflat la kilometrul 17.

Articolul continua dupa recomandari

”Abia aşteptam să găsesc o toaletă! Chiar e singura!”, spune o șoferiță.

”Aici este super curat! Dar faptul că e decât una până la Ploieşti e. şi e foarte aproape de Bucureşti. Abia ieşi din Bucureşti nici n-ai de ce să te opreşti”, declară un șofer.

Autostrada de 70 de kilometri nu este, însă, singurul drum fără parcări publice. În toată România, avem doar 2.500 de locuri de staţionare, în condiţiile în care peste opt milioane de autovehicule circulă zilnic pe şosele.

ALEXANDRU VÎLVOI, fondator Asociaţia România Fără Gropi: Scădem kilometrii de autostradă, unde sunt ceva mai multe parcări pentru autovehicule. Şi ajungem undeva la 1500 de locuri efectiv pe care le împărţim pe 16 mii de kilometri de drumuri naţionale, adică avem un loc de parcare la 10 km. Parctic, şi mai multă siguranţă rutieră pentru că şoferii nu au unde să se odihnească.

”Luaţi toată Centura şi dacă dumneavoastră găsiţi o parcare unde să lăsam maşina, să facem un duş, să ne facem nevoile...”, spune un șofer de TIR.

Niciuna dintre parcările publice nu are pază ori camere de supraveghere. În peste jumătate, lipsesc coşurile de gunoi, mesele, băncile sau toaletele. Iar majoritatea sunt extrem de murdare.

Sunt, însă, şi exemple pozitive. Toaletele de la kilometrul 25 de pe drumul spre mare sunt curate şi chiar decorate cu buchete de flori. Anual, din rovinietă, Compania de Drumuri încasează în jur de 1,3 miliarde de lei.