Dacă nu vreţi să treceţi prin cabinetul unui doctor, ca să obţineţi permisul de conducere, trebuie să plătiţi între 150 şi 200 de lei pentru avizul medical şi psihologic. Cel puţin asta promite mai multe şcoli de şoferi. Iar elevii care au trecut deja de acest pas recunosc că aşa merg lucrurile. În acest timp, autorităţile care ar trebui să supravegheze modul în care se fac aceste analize sunt de negăsit!

Este atât de simplu. Nici măcar nu trebuie să te vadă un medic. Asta până când angajata şcolii de şoferi află că are de-a face cu jurnalişti. Multe şcoli de şoferi procedează în acest fel, mărturisesc cei care au dat bani să obţină avizul fără controlul medicului.

Articolul continua dupa recomandari

Până şi la o simplă căutare pe internet, găsim oameni dornici să ne ajute, contra cost. Toată lumea ştie ce se întâmplă, dar nimeni nu face nimic.

Fişă trebuie semnată de medicul coordonator şi trebuie să aibă ştampila unităţii medicale, autorizată de Direcţia de Sănătate Publică. Până acum, instituţia nu a emis un punct de vedere.

De la începutul anului până în prezent, numai în Bucureşti şi Ilfov s-au obţinut aproximativ 7.000 de permise de conducere.