Maşinile parcate la întâmplare vor aduce, în curând, pagube serioase în buzunarele şoferilor bucureşteni. Amenda, ridicarea, transportul şi depozitarea pentru o zi a autovehiculelor vor costa câteva sute de lei bune. Proiectul este deocamdată în dezbatere publică.

O maşină lăsată la întâmplare pe şosele poate duce chiar la tragedii. În ultimii ani, doar în Bucureşti, au fost zeci de cazuri.

Articolul continua dupa recomandari

Călin Octavian, Poliţia Locală Sector 2: Un copil, care nu are pasul unui adult, el vede trecerea, ştie că are dreptul de a traversa, la înălţimea maşinii de acolo, pur şi simplu, s-a trezit cu el în faţă.

Pentru parcările neregulamentare, în Capitală, anul trecut s-au dat peste 7000 de amenzi.

Peste 3000 de petiţii au fost depuse de bucureşteni pentru opriri şi staţionări în locuri nepermise, la Poliţia Rutieră. Nu au avut însă rezultat scontat. Aşa că pentru descongestionarea traficului, rămâne doar soluţia ridicării maşinilor.

Momentan, în proiectul aflat în dezbatere publică sunt vizate doar bulevardele. 

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Municipiului Bucureşti: Nu este o vânătoare a cetăţenilor, nu este o vânătoare a conducătorilor care îşi lasă maşinile din varii motive pe trama stradală la voia întâmplării.

În primul rând, vor fi ridicate maşinile parcate la mai puţin de 25 de metri de trecerile de pietoni, în staţiile mijloacelor de transport în comun, dar şi cele care sunt un obstacol major în trafic, spun poliţiştii locali.

Amenda va fi de 200 de lei, la care se adaugă alţi 650 de lei pentru ridicarea maşinii, transportul şi depozitarea ei pentru 24 de ore.