Plănuiești să-ți cumperi niște anvelope noi de iarnă și de vară pentru mașina ta, pentru că toate cauciucurile pe care le ai sunt foarte uzate? Dacă așa stau lucrurile, nu se putea să alegi un moment mai bun pentru achiziția unor cauciucuri noi. Așa cum probabil că ai observat, unele dintre cele mai importante magazine de pe piața locală au reduceri consistente atât la anvelopele de iarnă cât și la anvelopele de vară. Altex, cel mai mare retailer de electronice și electronicasnice din țară, desfășoară campania de reduceri Blec Fraidei și are la vânzare o gamă variată de anvelope de iarnă și vară. Găsești anvelope la prețuri foarte bune până pe 5 decembrie, cât durează campania Blec Fraidei. Anvelopele sunt disponibile, în limita stocurilor, pe altex.ro și în cele peste 100 de magazine ale companiei. Angajații din magazinele Altex te vor ajuta, dacă vei alege să mergi într-una dintre locațiile retailerului, să iei cea mai bună decizie pentru tine și pentru mașina ta, în ceea ce privește anvelopele de iarnă și cele de vară.

Știm că achiziția a două seturi complete de anvelope necesită o investiție consistentă din partea ta, așa ca am hotărât să te ajutăm cu câteva sfaturi astfel încât să ai grijă cât mai bine și pe termen lung de cauciucurile pe care urmează să le cumperi.

Articolul continua dupa recomandari

Ajustează-ți stilul de condus ca să te bucuri mai mult timp de anvelope

Îți place să conduci „în forță”? Când ești în trafic, la semafor, pleci foarte repede după ce primești verde? Dacă ai răspuns afirmativ la cele două întrebări, ar fi bine să-ți ajustezi stilul de condus. De ce? Pentru că riști nu doar să-ți uzezi foarte rapid anvelopele, ci și să-ți strici mașina. De asemenea, condusul agresiv crește riscul să faci accidente.

Schimbă-ți anvelopele în funcție de anotimp

Există trei tipuri de anvelope: de vară, all season și de iarnă. Ideal ar fi să folosești doar pe două dintre ele - anvelopele de vară și anvelopele de iarnă. Anvelopele de vară se utilizează, după cum sugerează și denumirea lor, doar când temperaturile sunt suficient de ridicate. Ce înseamnă, mai exact, „suficient de ridicate”? Specialiștii în domeniul auto sunt de părere că mașinile ar trebui să fie echipate cu anvelope de vară când temperaturile se află, constant, peste pragul de 7 grade Celsius. Când afară este mai frig de 7 grade Celsius și/sau când drumurile sunt acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, autovehiculele aflate în circulație este nevoie să fie prevăzute cu anvelope de iarnă.

Ai grijă ca fiecare set de anvelope să aibă propriile jante

Dacă îți dorești să bucuri, pentru mulți ani, de anvelopele pe care ai de gând să le cumperi, ia-ți și niște seturi noi de jante pentru cauciucuri. Astfel, nu o să fie nevoie să scoți de pe jante anvelopele de vară ca să le montezi pe cele de iarnă. În cazul în care nu știai, orice scoatere a unui cauciuc de pe jantă poate să-i afecteze durata de viață. Prin urmare, este capital ca anvelopele de vară și cele de iarnă să aibă, fiecare, setul său de jante. Mai mult, este esențial că jantele să nu fie lovite și nici să nu aibă rugină sau alte defecte.  

Fii atent la martorii de uzură

Martorii de uzură reprezintă niște indicatori care îți arată cât de deteriorată este o anvelopă. Martorii de uzură sunt vizibili între canelurile benzii de rulare. În cazul anvelopelor de vară, martorii de uzură trebuie să depășească 1,6 milimetri (mm), pentru ca pneurile să nu prezinte niciun pericol pentru sănătatea ta, a eventualilor pasageri din mașină și a celorlalți participanți la trafic (alți șoferi și pietoni). În ceea ce privește martorii de uzură pentru anvelopele de iarnă, aceștia este obligatoriu să fie mai mari de 4 mm. Ca să ai grijă de tine, de eventualii pasageri și de ceilalți participanți la trafic, verifică periodic nivelul la care se află martorii de uzură de pe anvelopele autoturismului tău.

Acordă atenție depozitării anvelopelor 

Depozitarea corectă a anvelopelor contează foarte mult dacă vrei să nu scoți rapid bani din buzunar ca să-ți cumperi unele noi. O depozitare corectă a anvelopelor presupune să le păstrezi într-un mediu uscat, cu o ventilație foarte bună și departe de lumina directă a soarelui. Totodată, este necesar ca în locul în care alegi să depozitezi anvelopele, fie ele de iarnă sau de vară, temperatura să fie constantă. În plus, ar fi bine ca anvelopele să nu fie depozitate în apropierea unor substanțe chimice sau obiecte ascuțite. Pentru ca anvelopele tale să beneficieze de cele mai bune condiții de depozitare, te sfătuim să apelezi la serviciile unui hotel de cauciucuri. Tot ce va trebui să faci va fi să plătești un abonament lunar, al cărui cost o să fie, cel mai probabil, între 10 și 20 de lei.