Din 20 mai, şoferii care vor fi prinşi în trafic de către poliţişti la volanul maşinilor cu Inspecţia Tehnică Periodică expirată vor fi vizaţi de sancţiuni drastice. Potrivit Ministerului de Interne, ei vor rămâne fără talon şi fără plăcuţele cu numerele de înmatriculare şi vor fi amendaţi, fără drept de circulaţie.

Într-un mesaj postat pe Facebook, MAI îi avertizează pe şoferici să verifice valabilitatea inspecţiei tehnice a maşinii, pentru că din 20 mai vor fi sancţiuni mai aspre.

Articolul continua dupa recomandari

"Din 20.05.2018, dacă sunteţi surprinşi în trafic cu ITP expirată poliţistul vă va reţine talonul şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă şi o dovadă fără drept de circulaţie. Aşadar, nu o să mai luaţi maşina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeţi la RAR... deci, mult mai complicat!", se afirmă în postarea de pe pagina de Facebook a Ministerului de Interne.

Acelaşi lucru este valabil şi dacă maşina a fost cumpărată sau vândută, dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare.

Astfel, începând cu 20 mai, se va aplica suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru ITP expirată. Suspendarea încetează automat la data la care vehiculul trece o nouă inspecţie tehnică periodică.

Certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare se restituie proprietarului de către Poliţia Rutieră, la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului.

Sursa: News.ro