14 noi stații de reîncărcare pentru mașinile electrice au primit finanțare de la Ministerul Mediului, din Fondul pentru Mediu. Acestea vor fi instalate în municipiile Reşiţa, Giurgiu şi Satu Mare.

Administraţia Fondului pentru Mediu a aprobat, astăzi, o nouă listă cu dosarele acceptate în cadrul Programului privind instalarea staţiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ.

Articolul continua dupa recomandari

Primăria municipiului Reşiţa va beneficia de o finanţare de 936.149 de lei, pentru montarea a cinci staţii de reîncărcare cu 10 puncte reîncărcare rapidă echivalente, Primăria municipiului Giurgiu de suma de 760.000 de lei, pentru montarea a patru staţii de reîncărcare cu 8 puncte reîncărcare rapidă echivalente, iar Primăria municipiului Satu Mare de suma de 950.000 de lei, pentru montarea a cinci staţii de reîncărcare cu 10 puncte reîncărcare rapidă echivalente, toate acestea contribuind la dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică la nivel naţional.

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor - Mă bucur că putem deja începe dezvoltarea reţelei naţionale de alimentare a maşinilor electrice. Eco-mobilitatea este o prioritate a mandatului meu de ministru. Avem o problemă reală cu calitatea aerului în marile aglomerări urbane, iar traficul rutier este unul dintre principalele surse de poluare a aerului. Prin stimularea electro-mobilităţii, vom putea să scoatem poluarea din oraşe şi să ne bucurăm toţi de un mediu mai curat

Orașele care sunt reşedinţă de judeţ şi care încă nu au reuşit să depună un dosar de finanţare pot face acest lucru până pe 13 decembrie.