Puţini se aşteptau duminică, la ora 18:00, în orăşelul norvegian Hamar, că vor asista în patinoarul North Star la un record inedit. Astfel, cea mai lungp partidă de hochei din lume s-a terminat după mai bine de 8 ore, la 2:33 noaptea, a doua zi.

Articolul continua dupa recomandari

Storhamar Dragons şi Sparta Warriors au jucat efectiv 217 minute şi 14 secunde, cu opt reprize de timp suplimentar faţă de cele 60 de minute obişnuite ale unui meci de hochei pe gheaţă. S-a terminat 2-1, cu golul victoriei înscris de Joakim Jensen.

Practic, 8 ore şi 33 de minute au stat pe gheaţă jucătorii celor două formaţii. Şi asta deoarece, fiind vorba de o partidă din play-off, nu se aplică regula şuturilor de departajare, ci se prelungeşte meciul până când una dintre echipe marchează golul de aur.

Până acum, cel mai lung meci din lume era considerat cel din finala Cupei Stanley din 1936 dintre Detroit Red Wings şi Montreal Maroons, care a durat 176 de minute şi 30 de secunde de timp efectiv.


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.