Simona Halep, numărul doi mondial, a fost învinsă în trei seturi de rusoaica Maria Şarapova, cu 6-4, 4-6, 6-3, luni noapte, la arenele Flushing Meadows din New York, într-o partidă din prima rundă a turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului. 

Articolul continua dupa recomandari

Halep, a doua favorită a competiţiei, a pierdut pentru a şaptea oară în tot atâtea meciuri în faţa rusoaicei, la capătul unui meci care a durat două ore şi 42 de minute.

În vârstă de 30 de ani, Şarapova, ajunsă pe locul 146 în ierarhia mondială, după suspendarea pentru dopaj cu meldonium, a făcut un meci extraordinar, a lovit în forţă şi cu o precizie destul de ridicată.

Halep a avut probleme cu serviciul, în special cu al doilea, a stat mult în spatele liniei de fund, motiv pentru care a lovit scurt, fiind agresivă doar rareori.

Şarapova a reuşit 7 aşi, a făcut 7 duble greşeli, a adunat nu mai puţin de 60 de winners, dar a avut şi 64 de erori neprovocate. Halep a avut un singur as, a comis 4 duble greşeli, a avut 15 lovituri direct câştigătoare şi 14 erori neprovocate. Şarapova a avut 5 mingi de break transformate din 22 create, iar Halep 4 din 10. 

După victorie, Şarapova a izbucnit în lacrimi.

A recunoscut că, înaintea meciului, a fost intimidată "de tot ceea ce se întâmpla la New York - oamenii, adrenalina, traficul, publicul, zgomot".

"Mă bucur de fiecare secundă! Iubesc atmosfera asta! Mi-am tot spus că este doar un alt meci, o altă oportunitate. Dar este mult mai mult de atât. Nu ştii niciodată cum o să te simţi şi cum o să reacţionezi, până când nu eşti acolo, până nu ai câştigi acea minge de meci. Nu îţi poţi controla emoţiile, nici ceea ce simţi. Dar a meritat, total. Totul. Pentru aceste două ore şi 44 de minute în faţa voastră", le-a spus "Masha" spectatorilor prezenţi în tribune.

"Pentru mine - şi ştiu că este valabil şi pentru Simona, deoarece ne respectăm foarte mult - ne-am dat seama amândouă după tragerea la sorţi că este ceva aparte aici. Ştiu că amândouă ne-am pregătit pentru asta. Iar nebunia creată în jurul acestui meci a venit din calitatea jocului pe care am arătat-o în meciurile precedente. Nu contează bilanţul meu în meciurile contra ei - mereu a fost dificil. Indiferent de turneu, indiferent de locul unde se joacă - ştiu că trebuie să muncesc pentru victorie, iar astăzi - am avut un nou exemplu!", a continuat Şarapova, care s-a pus în genunchi pe teren. 

"Mulţumesc! Am reuşit azi!", a mai spus "Masha".