Etapa a şasea a Raliului raid Dakar 2017, programată să se desfăşoară sâmbătă între oraşele boliviene Oruro şi La Paz, a fost anulată din cauza ploilor diluviene. Concurenţii se vor deplasa direct în capitala boliviană.

Articolul continua dupa recomandari

Directorul sportiv al cursei, Marc Coma, a anunţat decizia de a anula cursa de sâmbătă: "Am încercat totul pentru a avea măcar o mică specială, dar era imposibil. Vom merge direct la La Paz", a anunţat fostul pilot spaniol la şedinţa cotidiană cu concurenţii.

Bivuacul etapei a cincea a raliului, la Oruro, a fost afectat de ploile torenţiale, menţionează trimisul AFP. O parte a jurnaliştilor care acoperă cursa a fost blocată într-un autobuz, petrecând noaptea acolo, iar concurenţii nu sosiseră toţi. Ploile constrânseseră deja organizatorii să scurteze etapa a cincea, de vineri, dintre Tupiza şi Oruro.

Etapa de sâmbătă era cea mai lungă specială a raliului, cu 527 km cronometraţi între Oruro şi La Paz pentru auto, moto şi quad, respectiv 513 km pentru camioane, dintr-un total de 786 km pentru primele trei secţiuni şi 772 km pentru camioane, transmite Agerpres.

În clasamentul general la moto, românul Emanuel Gyenes (KTM) ocupă locul 18, iar Marcel Butuza (KTM) se află pe 72.

Duminică este zi de pauză, iar luni cursa va fi reluată cu etapa a şaptea, La Paz - Uyuni, lungă de 622 km (322 km probe speciale).


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.