Presa internaţională laudă curajul şi determinarea de care a dat dovadă jucătoarea letonă  Jelena Ostapenko, care la 20 de ani a creat o imensă surpriză şi a câştigat trofeul la Roland Garros, şi crede că românca Simona Halep a fost "timidă".

Articolul continua dupa recomandari

"Senzaţia Ostapenko o învinge pe Halep şi provoacă surpriza la Roland Garros", a scris cotidianul L'Equipe, după finala de la French Open, câştigată de sportiva letonă.

"Nicio secundă perturbată de distanţa din clasament, Jelena Ostapenko, 20 de ani şi numărul 47 mondial, a creat o imensă surpriză la Roland Garros. Condusă cu 6-4 şi 3-0, letona a învins-o pe Simona Halep la capătul unui duel impresionant, unde neexperimentata Ostapenko a dat dovadă de un sânge rece admirabil în setul trei (4-6, 6-4, 6-3)", scrie publicaţia franceză.

"Enormă surpriză la Roland Garros", scrie Le Figaro, subliniind că Jelena Ostapenko a triumfat, după ce a dominat-o pe Simona Halep în finală.

Şi agenţia Ansa semnalează surpriza de la Roland Garros, unde "Halep a fost făcută KO de Ostapenko".

Favorită, Simona Halep a fost surprinsă de Jelena Ostapenko în finala de la Roland Garros şi Parisul are o nouă "regină", scrie Gazzetta dello Sport, care notează că românca a ratat şansa de a fi numărul 1 mondial.

Pentru La Derniere Heure, Ostapenko a reuşit la 20 de ani să câştige la Roland Garros, după ce a fost condusă în primul set de Halep şi în al doilea set cu 3-0.

"Dar Ostapenko şi-a revenit şi a reuşit să se impună în setul doi cu 6-4, iar apoi şi în al treilea pentru a deveni prima letonă care câştigă un turneu de Grand Slam", a notat publicaţia belgiană.

Şi BBC notează că Halep a ratat şansa de a deveni numărul 1 mondial, după ce a fost învinsă de Ostapenko, prima jucătoare care se impune la Grand Slam fără a fi printre favorite.

"Ostapenko este o neruşinată în teren, prin încrederea pe care o arată", spunea antrenoarea Anabel Medina despre protejata ei, scrie El Mundo Deportivo, care subliniază că letona s-a impus în faţa unei "timide" Halep.

"Românca, finalistă în 2014 contra Mariei Şarapova, a rămas din nou fără trofeu, deoarece nu a făcut pasul caracteristic eroinelor de Grand Slam. Inconştienţa, prin personalitate şi tinereţe, de care a dat dovadă Ostapenko a fost prea mult pentru Halep, care ar fi devenit numărul 1 mondial", notează publicaţia spaniolă.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, a ratat câştigarea turneului de la Roland Garros, după ce a pierdut, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 4-6, 3-6, a doua finală disputată în carieră, cu Jelena Ostapenko. Letona, numărul 47 WTA, câştigat primul ei trofeu ca profesionistă, la câteva zile după ce a împlinit 20 de ani.

Sursa: News.ro