Pilotul Billy Monger, în vârstă de 17 ani, care concura în Formula 4, a suferit, duminică, un grav accident pe Circuitul Donington Park, în urma căruia medicii au fost nevoiţi să-i amputeze picioarele, informează presa din Marea Britanie.

Articolul continua dupa recomandari

Monger rula cu viteză când a lovit o altă maşină oprită pe circuit. Impactul a fost atât de violent, încâ au fost necesare peste 90 de minute pentru a-l scoate pe pilot din epava monopostului său. El a fost transportat cu elicopterul la spital, unde a fost plasat în comă artificială pentru operaţie. Tânărul pilot britanic ar urma să fie trezit din comă în următoarele zile.

Lumea automobilismului şi-a arătat imediat solidaritatea cu Billy Monger. Până joi, la prânz, s-au strâns aproximativ 400.000 de lire sterline (circa 480.000 de euro) într-un cont de ajutorare a pilotului.

Fostul campion mondial din Formula 1 Jenson Button, care şi-a luat în 2017 un an sabatic, a donat 15.000 de lire sterline. 

"Băiatul ăsta are nevoie de ajutorul nostru. Am să fac tot ce pot ca să-l ajut să-şi revină", a scris Button, pe contul său de Instagram. El va încerca să strângă fonduri pentru Billy la Monaco, unde va concura la volanul unui monopost McLaren-Honda, în locul lui Fernando Alonso.

Şi triplul campion mondial Lewis Hamilton şi-a anunţat suportul pentru Billy. "Gândurile şi rugăciunile noastre sunt pentru tine şi pentru familia ta", a scris Hamilton, pe Twitter.

"Hai să-l ajutăm, eu voi face totul", a îndemnat şi brazilianul Felipe Massa, de la Williams.

Foştii piloţi de Formula 1 Max Chilton, Karl Wendlinger, Andre Lotterer au donat bani deja, la fel ca Jason Plato, care concurează în cursele de turisme, şi AJ Allmendinger, pilot Nascar.


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.