Lovitură grea pentru Gigi Becali! Omul de afaceri a pierdut litigiul de la Curtea de Apel cu Clubul Sportiv al Armatei, privind folosirea numelui Steaua Bucureşti. 

Articolul continua dupa recomandari

Astfel, Gigi Becali ar trebui să revină la denumirea de FCSB, scrie gsp.ro.

Soluţia nu este definitivă, putând fi atacată la ICCJ. Dacă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va menţine decizia, Steaua va fi obligată să revină din nou la titulatura FCSB. 

FC Steaua, gruparea patronată de Gigi Becali, a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. În aprilie 2012, Tribunalul Bucureşti a respins cererea, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti. În decembrie 2013, ICCJ a dat dreptate, însă, clubului sportiv al armatei.

În luna mai, Tribunalul Bucureşti a respins ca neîntemeiată cererea Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, care reclama faptul că noul nume al clubului patronat de Gigi Becali cuprinde marca Steaua. În urma acestei hotărâri, finanţatorul echipei FC Steaua, Gigi Becali, a putut păstra numele clubului, însă CSA a făcut apel, pe care l-a câştigat în urma sentinţei de miercuri.

CSA Steaua a depus şi o cerere de chemare în instanţă a clubului deţinut de Gigi Becali, prin care solicită recuperarea prejudiciului de 36,8 milioane de euro din folosirea mărcii în perioada 2004-2014.


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.