Regulile sunt făcute ca să fie încălcate. Cam aşa gândesc românii care circulă pe autostradă. Folosesc banda de urgenţă ca să facă depăşiri, nu păstrează distanţa, iar de cele mai multe ori din dorinţa de a ajunge cât mai repede pe plajă calcă acceleraţia peste limita legală. Reporterii Observator au ieşit pe şosea cu un instructor de conducere defensivă şi pilotaj care ne-a învăţat cum să scăpăm de şoferii agresivi şi cum să ajungem cu bine la destinaţie.

Articolul continua dupa recomandari

Astfel de accidente sunt tot mai dese pe autostrăzile din România. Pentru că traficul a devenit o junglă. "Am întâlnit foarte mulţi conducători auto care rămân pe banda doi, maşina de pe banda unu are 130 de km la oră, iar maşina de pe banda noi încearcă să o depăşească cu 132. Evident că în situaţia asta îţi ia foarte mult să depăşeşti. Situaţia devinde periculoasă pentru că încep să-ţi dea flashuri, te împing de la spate."

În alte ţări europene, acest comportament nu este acceptat. Noi, nsă, ne-am obişnuit cu el.

E drept, nici infrastructura nu ne ajută. Autostrada este plină de denivelări care pot oricând să provaace accidente grave.

Iar o secundă de neatenţie ne poate costa viaţa. A nostră, a familie, dar şi ai celorlalţi.

De aceea, important este să păstrăm distanţa, să adaptăm viteze şi să încercăm pe cât posibil să înţelegem că viaţa are prioritate.