Frigul din ultima perioadă ne-a adus foarte aproape de o epidemie de gripă. 3 oameni au murit până acum din cauza virusului: două femei şi un copil. Într-o singură săptămână, 60 de mii de români au ajuns la spital din cauza răcelii.

Articolul continua dupa recomandari

O spun medicii din spitalele de boli infecţioase care se aşteaptă ca din clipă în clipă Ministerul Sănătăţii să facă acest anunţ. Cea mai recentă raportare oficială arată că la 1 ianuarie erau peste 60.000 de infecţii respiratorii în România, gripă, viroze sau pneumonie. Mai multe decât anul trecut.

Prin analize de laborator au fost confirmate peste 300 de cazuri de gripă la începutul acestui an, asta în vreme ce anul trecut, în acelaşi interval de timp, erau mai puţin de 40. Medicii de la Institutul Matei Balş din capitală, acolo unde a şi murit un copil din pricina gripei, spun că s-au trezit şi cu 200 de bolnavi, oameni foarte răciţi, într-o singură gardă.

Iar în spitalele de pediatrie, e aglomeraţie ca niciodată, mii de părinţi speriaţi vin pentru că nu mai reuşesc să-şi trateze copiii răciţi. Sfatul pe care-l tot primim de la specialişti este să nu uităm să mâncăm citrice, să luăm vitamine şi să ne spălăm bine pe mâini când ajungem acasă sau la serviciu. 


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.