Angajaţii de la Revizia de Vagoane Griviţia au declanşat vineri un protest spontan din cauza neaprobării contractului colectiv de muncă şi a bugetului CFR Călători pentru 2017, au declarat reprezentanţii companiei.

Articolul continua dupa recomandari

”Angajaţii au declanşat un protest spontan pentru că nu a fost încă aprobat bugetul CFR pentru acest an şi nu poate fi semnat noul contract colectiv de muncă, care include măriri de salarii”, au precizat reprezenanţii companiei.

Aceştia au precizat că vechiul contract a fost prelungit joi, după o întâlnire între sindicalişti şi conducerea companiei.

Trenurile care pleacă din Gara de Nord aveau întârzieri, vineri dimineaţă, din cauza opririi voluntare a lucrului în Revizia de Vagoane Griviţa, a anunţat CFR. De asemenea, circulaţia feroviară este întreruptă între staţiile Petroşani şi Baniţa şi între staţiile Târgu Ocna şi Oneşti, trei trenuri fiind blocate în staţii până la remedierea defecţiunilor.

”Din cauza opririi voluntare a lucrului în Revizia de Vagoane Griviţa trenurile pot avea întârzieri la plecarea din Gara de Nord. Ne cerem scuze şi mulţumim pentru înţelegere”, au precizat reprezentanţii CFR.

De asemenea, erau înregistrate întârzieri ale trenurilor şi la sosire, acestea fiind determinate de condiţiile meteo şi de copaci căzuţi în diferite puncte din reţeaua feroviară.

Vineri dimineaţă, circulaţia feroviară era întreruptă între staţiile Petroşani şi Baniţa,  trenurile IR 1823 Bucureşti Nord - Târgu Jiu
şi IR 1821 Constanţa - Arad aşteptând remedirea defecţiunilor, dar şi între staţiile Târgu Ocna şi Oneşti, fiind afectat trenul R 5202 Suceava - Paşcani.

Totodată, CFR a informat că, din cauza viscolului şi a temperaturilor scăzute, circulaţia feroviară era afectată pe Sucursalele Regionalelor Galaţi, Iaşi şi Braşov. 

Sursa: News.ro


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.