Prima zi de examen pentru elevii de clasa a 8-a nu a trecut fără incidente! În Gorj, un profesor din Comisia de Evaluare Naţională a fost înlocuit pe motiv de incomptibilitate. Asta după ce s-a aflat că fiul său susţine proba de la Limba şi Literatura Română, în condiţiile în care legea prevede că rudele nu au voie să se implice în corectarea lucrărilor.

Articolul continua dupa recomandari

Inițial, profesorul a completat declarația pe propria răspundere că nu are rude până la gradul IV care să sustina examenul. Ulterior, inspectoratul școlar județean Gorj a constatat că fiul său susține, într-o localitate vecină, evaluarea națională.

Profesorul a fost înlocuit din comisie și este anchetat de inspectoratul școlar unde sancțiunea poate fi interdicția de a mai face parte din comisiile de corectare a lucrărilor pentru o perioada de la 1 până la 5 ani. Cadrul didactic susține că a interpretat greșit interdicția, în sensul că a crezut că nu trebuie să fie membru în Comisia de evaluare din localitatea în care fiul său susține examenul. Legea prevede însă că membrii nu au voie să facă parte din comisiile de evaluare niciunde în ţară, dacă au implicate în examen rudele.