60 de imigranţi au fost prinşi azi-noapte în timp ce încercau să intre fraudulos în România din Serbia.

Articolul continua dupa recomandari


Toţi sunt bărbaţi, iar autorităţile i-au găsit pe un câmp, în zona Comloşu Mic din judeţul Timiş. Imigranţii le-au declarat oamenilor legii că veneau din Pakistan, Irak sau Afganistan.

Cei 60 de refugiați, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, au fost prinși de polițiștii de frontieră în jurul orei 1.45, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu ajutorul sistemului de termoviziune, în timp ce se deplasau pe jos dinspre Serbia spre România, în direcția localității Comloșu Mic.

Imediat, mai multe patrule de supraveghere a frontierei au intervenit și i-au înconjurat pe refugiați, potrivit Tion.ro

„Grupul de persoane a fost preluat și transportat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, în vederea cercetărilor. Din primele verificări s-a stabilit că sunt 60 de persoane de sex masculin, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani. Aceştia au declarat că sunt din Pakistan, Irak, Afganistan, Somalia şi Maroc. Au fost contactate autorităţile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie", au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră Timiș.

În urma acestui eveniment, numeroși polițiști de frontieră au fost trimiși în zonă pentru a întări dispozitivul de supraveghere a frontierei de stat.

Sursă: tion.ro


 


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.