Deşi se vând cu preţuri foarte mari, căpşunile sau fructele de pădure cu probleme pot afecta şi sănătatea. Inspectorii responsabili cu siguranţa alimentelor au găsit, în unele cazuri, pesticide în exces şi semne de alterare, întrucât au fost transportate în condiţii improprii.

Articolul continua dupa recomandari

Se-apropie primăvara, iar căpşunile din import au umplut supermarketurile. 
-Acum, cele care vin, sunt în substrat hidropolic şi sunt la sere cu luminozitate artificială şi condiţii de creştere artificiale, pentru ca ele să poată să apară acum, când preţurile sunt foarte mari. 

Şi, în ciuda preţurilor mari, se cumpără. Datele ANSVSA arată că, în ultimele şase luni, au fost importate şase tone de căpşuni. În urma controalelor, două tone de căpşuni provenite din Egipt au fost găsite cu un conţinut de pesticide peste limita admisă şi confiscate. Majoritatea fructelor ieşite din sezon şi importate pot avea probleme.
-Pot să apară, ca şi de la alte substanţe toxice, stratoza hepatică, depunerea de grăsimi pe ficat, pot să perturbe activitatea rinichilor prin acumularea de diverse substanţe.

Multe dintre ele ajung la raft gata stricate, din cauza transportului şi a condiţiilor de depozitare improprii. Cu toate acestea, sunt comercializate la preţuri mari. Căpşunile se găsesc la 30 de lei kilogramul. Mai scumpe de atât sunt murele, care costă 160 de lei pe kilogram, şi afinele, care au un preţ de 120 de lei pe kilogram.