Articolul continua dupa recomandari

Gospodina a vrut sa pregateasca pestele abia cumparat dintr-o piata din Capitala. Cand l-a taiat, a observat ca era plin cu viermi. Nu orice fel de viermi. Cunoscut popular ca viermele sarma, acest parazit infesteaza de obicei pestii rapitori - stiuca, bibanul si avatul.

Ingerat, viermele poate sa perforeze stomacul si sa ajunga in muschii gambei. Iar singura modalitate de a scapa de parazit ramane bisturiul. In pericol sunt cei care prefera pestele crud sau semipreparat. Pentru ca riscul sa fie cat mai mic, pestele trebuie fie congelat, fie gatit. Pielea lucioasa, culoarea intensa, carne tare si pupila colorata. Asta trebuie sa urmarim cand cumparam peste.

Autoritatile au intrat in alerta si vor incepe controalele in piete, mai ales ca in aceasta perioada consumul de peste creste odata cu dezlegarile din timpul Postului Pastelui.Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.