Grădinile zoologice au fost inventate pentru ca oricine să poată vedea, pe viu, cum arată nişte animale pe care în mod normal le vezi doar în poze sau în filme! Problema este că cele aduse din zonele exotice ale lumii nu se pot adapta temperaturilor scăzute înregistrate în lungile ierni româneşti. Aşa că angajaţii de la zoo trebuie să aibă cât mai multă grijă, astfel încât nicio vietate să nu aibă de suferit.

Articolul continua dupa recomandari

Apa schimbată din oră în oră, este doar una dintre măsurile luate pe ger, la grădina zoologică din Bucov. Aproximativ 90% din efectivul animalelor de la grădina zoologică sunt închise datorită gerului foarte mare. În această perioadă se administrează hrană de cea mai bună calitate la ierbivore. Mâncarea se administrază înăuntru. Se administrează de asemenea crochete de cea mai bună calitate, concentrat de vitamine, minerale şi furaj. 

Pentru iaci, tigrul siberian, dar şi cerbii lopătari, iarna este însă prielnică. Şi nu este singurul loc în care vieţuitoarele se bucură de temperaturile scăzute. 

Minus 23 de grade Celsius înregistrează termometrele la Târgu Mureş. Există animale la grădina zoologică din oraş care nu beneficiază de un tratament mai special. Este vorba de bizonii americani, cei europeni, lupii, urşii sau cerbii de aici. Însă, există o colecţie aparte formată din trei girafe, singurele din România, elefanţi sau papagali Ara Militaris care au nevoie de un mediu controlat. 

Prin schimbarea progresivă a dietei, cele peste 900 de exemplare de animale de la grădina zoologică din Târgu Mureş au fost pregătite din timp pentru iarnă. 


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.