Zeci de pompieri, poliţişti şi voluntari au înfruntat viscolul şi au pornit în căutarea unui tânăr rătăcit pe un drum îngropat în nămeţi. Bărbatul a reuşit să ceară ajutor la telefon, însă rudele i-au pierdut urma. Salvatorii au răscolit zona vreme de o zi şi o noapte şi au încheiat misiunea cu succes. Tânărul era în viaţă, la o stână.

Articolul continua dupa recomandari

Salvatorii se organizează astfel încât să acopere întreaga zonă. Trebuie să răscolească fiecare centimetru de zăpadă, pentru că tânărul rătăcit ar putea fi îngropat sub troneie sau îngheţat.

Zeci de pompieri, localnici şi poliţişti înfruntă vântul tăios şi străbat nămeţii, în căutarea tânărului de 21 de ani. Este pierdut în infernul alb de mai bine de 12 ore.

După ore grele de căutări, o echipă de salvatori aduce o veste bună. Tânărul tremură de frig şi e speriat, dar e teafăr.

Se întorcea de la o stână, unde-şi vizitase un prieten. La un moment dat, orbit de vârtejul de zăpadă, a rătăcit drumul. A ajuns la o altă stână, la 20 de kilometri distanţă de destinaţie. 

Tânărul a refuzat ajutorul medicilor, care voiau să-l transporte la spital. L-au dus, în schimb, acasă, unde rudele îl aşteptau, îngrijorate, de o zi şi o noapte.


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.