Acest site foloseste cookie-uri


Ofiţerii de la Poliţia Sectorului 6 acuzaţi de luare de mită, în arest la domiciliu

14 IANUARIE 2016  •  10:48

Daca iti place stirea, share pe:

 Ofiţerii Nicos Colesca şi Daniel Mihai Chivu, de la Poliţia Sectorului 6, vor sta în arest la domiciliu, în urma deciziei luate miercuri de Tribunalul Bucureşti, în dosarul în care sunt acuzaţi că au luat mită 8.000 de lei de la administratorul unei firme cercetat pentru evaziune fiscală.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au reţinut pe Nicos Colesca şi Daniel Mihai Chivu, subcomisari de poliţie la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Sectorului 6, şi au cerut instanţei arestarea preventivă a acestora.

Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea procurorilor şi a dispus plasarea în arest la domiciliu a lui Nicos Colesca, acuzat de luare de mită şi ultraj, şi a lui Daniel Mihai Chivu, cercetat pentru luare de mită. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care va decide definitiv dacă poliţiştii rămân în arest la domiciliu, vor fi arestaţi preventiv sau cercetaţi sub control judiciar.

Potrivit anchetatorilor, în 14 octombrie 2015, subcomisarii de poliţie Daniel Mihai Chivu şi Nicos Colesca, în timp ce se aflau la un punct de lucru al unei firme, dintr-un complex comercial din judeţul Ilfov, au cerut administratorului societăţii suma de 10.000 de lei, din care au primit 8.000 de lei. În schimbul banilor, cei doi ofiţeri de poliţie i-au promis administratorului firmei că îl vor ajuta să obţină o soluţie favorabilă în dosarul penal în care acesta este cercetat pentru evaziune fiscală. Dosarul este pe rolul Parchetului Tribunalului Bucureşti, iar cei doi poliţişti efectuau acte de urmărire penală în această cauză.

"Cu aceeaşi ocazie, pentru a asigura scăparea sa şi a colegului său, dar şi păstrarea sumei de 8.000 lei primită drept mită, inculpatul Colesca Nicos a demarat în trombă cu autoturismul de serviciu în direcţia ieşirii din complexul respectiv, deşi un ofiţer de poliţie, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu privind constatarea infracţiunii flagrante săvârşite de cei doi, se afla parţial în interiorul autovehiculului, în încercarea de a-i opri pe cei doi inculpaţi", a precizat DNA, într-un comunicat de presă.

Sursa: mediafax.ro

Comentarii

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Promovat

Meteo

Meteo 25/10/2016

Horoscop

Horoscopul zilei 25/10/2016. Berbecilor le lipseşte simţul practic!