Un copil de nota zece din Târgu-Jiu, olimpic, a fost bătut până la sânge de mama nemulţumită de rezultatele lui şcolare. Femeia este medic stomatolog la centrul medical al poliţiei din Gorj dar asta nu a împiedicat-o să-şi lovească băiatul în văzul lumii. Revoltaţi de bătăile zilnice pe care le-ar primi copilul de 13 ani, vecinii au sunat, în final, la poliţie.

Articolul continua dupa recomandari

Un copil premiant, chiar olimpic la câteva materii a fost bătut până la sânge de mamă. Ca să scape din mâinile femeii, băiatul de 13 ani a fugit pe scările blocului unde locuieşte. O vecină a chemat poliţia. 

Dar astăzi, loviturile mamei l-au băgat pe băiat în spital. Copilul avea pe corp răni şi posibile urme de muşcături. 

Mama nu s-a gândit la asta. Deşi este medic. Lucrează ca stomatolog la centrul medical al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj. Un post pentru ocuparea căruia e nevoie de un consult psihologic.

Şefii IPJ au refuzat să comenteze reacţia violentă a angajatei lor. Femeia este divorţată şi, de mai bine de 10 ani, îşi creşte singură băiatul. 

Astăzi, refuzul copilului de a participa la un proiect şcolar ar fi declanşat furia mamei. 

Dirigintele a aflat abia astăzi de problemele pe care le are acasă băiatul de clasa a şaptea şi l-a vizitat la spital. 

Băiatul ar putea fi preluat în regim de urgenţă într-un centru de protecţie sau ar putea ajungeîn grija unei rude pe perioada anchetei. Poliţia a deschis un dosar de violenţă.

În România, 63% la sută dintre copii afirmă că sunt bătuţi acasă de părinţi, iar 38% dintre părinţi au recunoscut acest lucru.

În 2014, autorităţile au raportat aproape 13 mii de situaţii de abuz asupra copilului, cele mai multe în familie. 


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.